Ruby Wing Eternal

vrijdag 5 juni 2015

Een paar weken geleden werd er in een groepsapp gevraagd of er interesse was in lakjes van Ruby Wing, omdat er toen geen verzendkosten waren. Ik twijfelde heel erg over één lakje en daardoor heb ik uiteindelijk niets besteld. Wel gaf dit als resultaat dat ik me bedacht dat ik nog een lakje van Ruby Wing had staan, die ik nog nauwelijks gebruikt had. Hoog tijd om Eternal dus eens te lakken!Ruby Wing is een submerkje van Color Club en heeft alleen lakjes die verkleuren. Ik heb jullie eerder wel eens thermografische lakjes laten zien, zoals El Corazon T-02Dance Legend 175, Doctor Lacquer Betelgeuse en Sanne heeft er ook eens eentje laten zien die je hier terug kunt vinden.
Deze hadden allemaal in het gemeen dat ze van kleur veranderden door middel van kou en warmte.

De lakjes van Ruby Wing verkleuren echter door middel van UV licht. Het merk komt uit New York en gebruikt de SolarActive® Technology. Wat dat precies inhoudt weet ik ook niet, maar het werkt wel. Zo heb je binnen dus een totaal ander kleurtje op je nagels dan wanneer je buiten bent.


Eternal heeft een lekker fris turkuooise kleurtje en verandert buiten naar een paarsgrijze tint. Grijs en groen, lovelovelove! Ze hoort trouwens bij de Festival Paint Collectie, maar buiten deze collectie zijn er ook nog een aantal andere. Zelfs een paar met geurtjes!


Vaag herinnerde ik me dat Eternal helemaal niet fijn lakte, maar terwijl ik lakte vroeg ik me af of ik dat wellicht had gedroomd. Het kwastje is smal en nauwkeurig, vergelijkbaar met de kwastjes die China Glaze gebruikt maar dan nét een tikkeltje breder. De pigmentatie is super, want met één laagje is ze eigenlijk overal al volledig dekkend. Op de foto's zie je toch twee laagjes, omdat ik niet zo goed wist of één laagje voldoende zou zijn voor de SolarActive® Technology.


Eigenlijk... Heb ik nu stiekem best een beetje spijt dat ik toen niet had meebesteld. Want wat is het een heerlijk speeltje! Dit keer niet met warme mokken dampende thee en blikjes cola, maar wel door mijn handen tijdens het autorijden van binnen naar buiten te doen..


De reactie van de lak is wel afhankelijk van het weer. Ik heb gemerkt dat ze in de zon véél sneller verkleurt dan in de schaduw. In de schaduw verkleurt ze ook echt wel hoor, maar dan duurt het zeker een aantal minuten en wordt de kleur niet zo donker als met zonnetje. De foto hierboven is gemaakt nadat de zon achter een flink wolkenveld zat en je ziet dat de grijstint een stuk lichter is dan bij de foto waar ik alleen de kleur buiten laat zien. In de zon is het echt een kwestie van seconden. Om dit te laten zien heb ik onderstaand (zeer kort) filmpje voor jullie.


Ruby Wing is ondertussen ruimschoots verkrijgbaar en in Nederland kun je ze het gemakkelijkst bestellen bij Ruby Wing Benelux. Een lakje is 3-Free, bevat 15ml en kost €9,95 per flesje.

Er zitten een aantal zéér verrassende kleurencombinaties bij, dus neem eens een kijkje.
Wat vind jij van Eternal? Kende je het merk al en wat is je favoriet?6 opmerkingen :

 1. Aparte kleur, hij staat je wel onwijs goed! Ik hou wel van speciale lakken, zeker de thermo's en UV verkleurende lakken daar kan ik de hele dag mee spelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ik vind juist dat grijspaarse wel heel erg leuk. Maar ik hou ook van dorky kleurtjes haha!
   Ja, ik herken het helemaal :D!

   Verwijderen
 2. Onwijs leuk lakje!
  Ik kan ook niet wachten om met die van mij te gaan spelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk! Moet je eigenlijk wel ff op je blog zetten he (A) :D !!

   Verwijderen
 3. I do love the Ruby Wing polishes and have a lot of them :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs